Snöskoter och laviner

15 Minuter - En film om snöskoter och laviner


På uppdrag av Fjällsäkerhetsrådet och Nationella Snöskoterrådet har filmen
15 Minuter - En film om snöskoter och laviner”  tagits fram tillsammans med företrädare  för unga och avancerade skoteråkare. Syftet är att visa riskerna med laviner vid skoterkörning i fjällmiljö och att inspirera till att få dig som kör snöskoter att söka mer information och att utbilda sig inom området snö/lavin.  

Filmen kommer bland annat att användas som undervisningsmaterial i förarbevisutbildningar. Att rädda liv på fjället handlar först och främst om kunskapen att undvika farliga situationer. Om olyckan ändå är framme krävs utrustning och kunskap om hur du använder den. Utbilda dig!

I filmen får man se häftig skoteråkning i djup snö i Sverige och Kanada, och bilder från riktiga lavinolyckor. Man får också höra vittnesskildringar som ger en känsla av hur det är att hamna i en lavin.

Om du tänker köra skoter i brant terräng – skaffa rätt utrustning och rätt kompisar och lär dig använda utrustningen! När olyckan är framme har man inte mycket tid på sig – redan efter 15 minuter minskar chansen att överleva drastiskt!  Den som hamnar i en lavin kan vara du själv eller din bästa vän.

15 Minuter - En film om snöskoter och laviner from Åtgård Media on Vimeo.