Ambassadörer för Fjällsäkerhet

Under 2014 så introducerar Fjällsäkerhetsrådet en rad olika ambassadörer för Fjällsäkerhet. De ambassadörer som vi nu lanserar är individer med stark anknytning till fjällmiljön och som är experter inom sina respektive områden. Målsättningen med ambassadörsprojektet är att få hjälp att lyfta olika delar av fjällsäkerhetsfrågorna men framför allt bidra med sitt namn som positiv symbol.

Konkret innebär ambassadörskapet bland annat att ambassadörerna ska sprida Fjällsäkerhetsrådets centrala budskap i egna nätverk och kommer vid några tillfällen bidra med egna korta texter till vår Facebook-sida.

Här presenteras Fjällsäkerhetsrådets ambassadörer.

Thomas Wärdell – fjällsäkerhetsambassadör, snöskoterinstruktör och cirkusartist- Läs hela artikeln här!

 

" Jag vill engagrea mig som ambassadör för att jag tror att jag kan bidra med mycket kunskap då jag själv är en erfaren skoteråkare och instruktör och dagligen vistas i fjällen under vintern. Jag har länge betonat vikten av säkerhet när vi är ute och åker, att vi använder rätt sorts skydd och bär med oss rätt säkerhetsutrustning som spade, sond, lavinsändare/transceiver, första hjälpen-kit samt att vi vet hur vi ska agera om olyckan skulle vara framme. Jag vill fortsätta att förmedla mina erfarenheter och skapa ett säkerhetstänk hos nyblivna skoterförare. Tillsammans med Fjällsäkerhetsrådet och andra skoterförare tror jag vi kan komma långt."

 

Emelie Forsberg, bergslöpare med världen som arena - läs hela artikeln här!

Läs hela artikeln här!

"- Ambassadörskapet är en möjlighet att bidra med mina erfarenheter tillsammans med flera andras. Jag tror att mitt sätt att närma mig fjällen är annorlunda då jag rör mig snabbt och utan stor packning. Jag hoppas kunna bidra till fjällsäkerhetsarbetet och också visa på ett annat sätt att röra sig i fjällmiljö. Mina erfarenheter som biolog är också viktiga för mig då jag har ett stort intresse för miljön, förståelse för samspelet mellan människa och natur och att söka miljövänliga tillvägagångssätt i vardagen."